Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και το πάθημα που δεν έγινε μάθημα με την Αλβανία. Προκόπη πες αλεύρι! - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και το πάθημα που δεν έγινε μάθημα με την Αλβανία. Προκόπη πες αλεύρι!


Το πρώτο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έγινε στα Σκόπια – την Συμφωνία δεν την υπέγραψε ΠΟΤΕ ο Πρόεδρος Ιβάνωφ. Έτσι, παραμένει νομικά μετέωρη.

Θυμίζω ότι ακριβώς, μα ακριβώς το ίδιο έγινε με την Αλβανία. Υπογράψαμε σύμφωνο αναγνώρισης ΑΟΖ με την Αλβανία, το οποίο δεν το υπέγραψε ο τότε Πρόεδρος Μπερίσα. Η Ελλάδα ήρε τις επιφυλάξεις της και η Αλβανία πήρε πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, όπου και εισήλθε κανονικά. Λίγο μετά, ο Έντι Ράμα ο οποίος τότε ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης (σήμερα είναι πρωθυπουργός) προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας. Αυτό ακύρωσε την Συμφωνία με την Ελλάδα με αιτιολογικό ότι δεν υπεγράφη από τον Πρόεδρο.

Έτσι, παραμένει μετέωρη η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια, όπως και οι περίφημες τροποποιήσεις που έκαναν, οι οποίες – παρακαλώ – δεν θα ισχύσουν αμέσως, αλλά ΜΕΤΑ την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ! Σε ευθεία παράβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι, οιοσδήποτε μπορεί να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των Σκοπίων εναντίον της Συμφωνίας και των τροποποιήσεων. Τότε, οι Συνταγματικές Αλλαγές δεν θα ισχύσουν και η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ όνομα και θα παραμείνει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Χωρίς η Ελλάδα να έχει κανένα χαρτί στα χέρια της. Θα έχει μπει στο ΝΑΤΟ. Δεν θα έχει μπει στην ΕΕ, αλλά αυτό είναι δευτερεύον για τις μεγάλες δυνάμεις, οπότε κανείς δεν θα ενδιαφερθεί γι’ αυτό.΄

Το δεύτερο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έγινε σήμερα στην Αθήνα. Ο βουλευτής Δανέλλης ήταν μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας ως βουλευτής του Ποταμιού. Διεγράφη, έγινε ανεξάρτητος, αλλά κράτησε την εκπροσώπηση ως ανεξάρτητος βουλευτής! Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ζιμπάμπουε! Έτσι, πέρασε με 28-27 η πρόταση για παραπομπή της Συμφωνίας στην ολομέλεια.

Τώρα, εάν όντως κυρωθεί από το Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα κληθεί να υπογράψει μία Συμφωνία την οποία δεν θα έχει κυρώσει ο ομόλογός του στα Σκόπια.

Προκόπη πες αλεύρι, η αναξιοπρέπεια, η ντροπή και η ξεφτίλα σε γυρεύει. Αν υπογράψεις.

Ανδρέας Σταλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.