Οδυσσέας Αγγελής: O Στρατηγός των Στρατηγών - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Οδυσσέας Αγγελής: O Στρατηγός των Στρατηγών

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


Στις 2 Ιανουαρίου του 1912 γεννήθηκε στην Στενή Ευβοίας ο Στρατηγός των Στρατηγών, ο Οδυσσέας Αγγελής. Ένας άνθρωπος που Τίμησε τα γαλόνια του στο ακέραιο και που σίγουρα λείπει από την στρατιωτικη ηγεσία της χώρας. Πολέμησε στον Ελληνοιταλικό πόλεμο και ύστερα με τις συμμαχικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή.. Παρόν ήταν στα Δεκεμβριανά, όπως και στον Συμμοριτοπόλεμο.. Πρωτοστάτης στην Επανάσταση της 21ης Απριλίου και από τους πρώτους που καταδίκασε το καθεστώς της μεταπολιτεύσεως. Δεν καταδέχτηκε ΠΟΤΕ να ζητήσει Χάρη ή κάποια άδεια πόσο μάλλον να δοκιμάσει να δραπετεύσει. Ελευθερώθηκε το ξημέρωμα της 22ας Μαρτίου του 1987 με τον μόνο τρόπο που δεν θα αμαύρωνε την Ιστορία του, τις Αξίες του, την Τιμή του και τα Πιστεύω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.