ΕΛΜΕ: «Βρέχει» σοβάδες στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος – Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

ΕΛΜΕ: «Βρέχει» σοβάδες στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος – Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Αποτέλεσμα εικόνας για 1ο επαλ περαματος

Πτώσεις σοβάδων και έλλειψη επαρκούς μόνωσης της οροφής στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος καταγγέλλει η ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά στο εν λόγω σχολείο πέφτουν... σοβάδες από το ταβάνι, ενώ η έλλειψη επαρκούς μόνωσης της οροφής έχει δημιουργήσει προβλήματα με την υγρασία.

«Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση, στο συγκεκριμένο σχολείο και σε πολλά άλλα, για τα οποία η ΕΛΜΕ έχει συγκεντρώσει στοιχεία, βαραίνει πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις διαχρονικά, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητές τους και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για μόρφωση. Ευθύνη έχουν και οι εκφραστές αυτής της πολιτικής στους Δήμους», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Τονίζεται μάλιστα πως «ο Δήμος Περάματος, αν και είχε έγκαιρα και επανειλημμένα ενημερωθεί από την Διεύθυνση του σχολείου εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις».

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Δεν πέρασε ένας μήνας από το γεγονός της πτώσης τμήματος του ταβανιού στο σχολικό κτήριο της Ιωνιδείου και στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και «βγαίνουν» στο φως της δημοσιότητας οι μεγάλες ελλείψεις στη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, αλλά και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά και στους υπόλοιπους Δήμους.


Η ΕΛΜΕ Πειραιά πληροφορήθηκε, μετά από ενημέρωση του Διευθυντή του σχολείου, για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν και στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος.

Συγκεκριμένα, οι απαραίτητες εργασίες για την μόνωση στην οροφή του δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνει κατάρρευση σοβάδων του ταβανιού σε δυο αίθουσες στον τελευταίο όροφο του κτηρίου και να εμφανιστεί έντονη υγρασία σε άλλες αίθουσες. Είναι θέμα τύχης ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί απλά οι αίθουσες αυτές μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούνταν από το ΕΠΑΛ.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση, στο συγκεκριμένο σχολείο και σε πολλά άλλα, για τα οποία η ΕΛΜΕ έχει συγκεντρώσει στοιχεία, βαραίνει πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις διαχρονικά, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητές τους και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για μόρφωση. Ευθύνη έχουν και οι εκφραστές αυτής της πολιτικής στους Δήμους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Περάματος, αν και είχε έγκαιρα και επανειλημμένα ενημερωθεί από την Διεύθυνση του σχολείου εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο (βλέπε φωτογραφίες που ακολουθούν)! Απαιτούμε άμεσα να προχωρήσουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης για το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος, αλλά και για όλα τα σχολεία, με ευθύνη των αντίστοιχων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.