Κρίσιμο για τους Συριζαίους και λοιπούς το 2019 για την δίκη της Χρυσής Αυγής - Μιας δίκης παρωδία, που έχει στοιχίσει ως τώρα ταλαιπωρία σε δεκάδες αθώους, δυο νεκρούς και έναν βαριά τραυματία - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Κρίσιμο για τους Συριζαίους και λοιπούς το 2019 για την δίκη της Χρυσής Αυγής - Μιας δίκης παρωδία, που έχει στοιχίσει ως τώρα ταλαιπωρία σε δεκάδες αθώους, δυο νεκρούς και έναν βαριά τραυματία

Χρυσή Αυγή η δίκη

Συκοφαντίες, ανήθικος πόλεμος επί έξι ολόκληρα χρόνια, παράνομες κατηγορίες, παράνομες προφυλακίσεις του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών του Κινήματος, δολοφονίες δύο παλικαριών, μηχανορραφίες των εκλογομαγείρων της πολιτικής σαπίλας, και όμως, η δίκη δεν λέει να τελειώσει. 

Το 2019  είναι κρίσιμο έτος καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η φάση των αναγνωστέων και πλέον η δίκη συνεχίζει με τους σχολιασμούς και τους πρώτους μάρτυρες υπεράσπισης και έπεται η απολογία των αδίκως κατηγορουμένων, με τον φυσικό φονιά, να βρίσκεται στο απυρόβλητο. 

Ο νοών νοείτο...

Ιδού: 

Στοιχεία και ερμηνείες της πολύκροτης δίκης αναλύθηκαν σε εκδήλωση με θέμα «Η Χρυσή Αυγή στο εδώλιο. Η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης».

20 Απριλίου 2015, ημέρα έναρξης της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής που καθήλωσε μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνία, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες δίκες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, τη σύλληψη δεκάδων μελών και στελεχών της Χ.Α., που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες, και τη μακρά ανακριτική διαδικασία που κράτησε 9 μήνες, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με αμετάκλητο βούλευμά του την παραπομπή 69 προσώπων, μεταξύ αυτών σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή αναδείχθηκε στις εκλογές του 2012, με τη βαριά κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές της εκδήλωσης με θέμα «Η Χρυσή Αυγή στο εδώλιο. Η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης», η ανάδειξη της δίκης, τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά, κι ενώ το ενδιαφέρον του Τύπου για την υπόθεση έχει μειωθεί αισθητά, καθίσταται πλέον κρίσιμη και αναγκαία, ως ένα από τα κυριότερα όπλα ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον νεοναζισμό που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στον χώρο πολιτισμού Ένεκεν στη Θεσσαλονίκη με ομιλητές τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και νομικό, Νίκο Παρασκευόπουλο, τη δημοσιογράφο και μέλος του Παρατηρητηρίου «Golden Dawn Watch» που συστάθηκε για την παρακολούθηση της δίκης, Ελευθερία Κουμάντου και τον παραγωγό και παρουσιαστή εκπομπής για τη Χρυσή Αυγή στο omniatv.com, «Ύποπτο Μούσι», που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές εκτίμησαν πως η δίκη βρίσκεται ακόμη στα μισά της διαδικασίας και δήλωσαν απαισιόδοξοι για την ολοκλήρωσή της εντός του 2019. «Η δίκη καθυστέρησε αρκετά από την αρχή, είτε λόγω των λίγων δικάσιμων κατά την έναρξη της διαδικασίας - τέσσερις τον μήνα - και το χωροταξικό πρόβλημα, είτε λόγω της οκτάμηνης αποχής των δικηγόρων το 2016, είτε λόγω των πολλών κατηγορουμένων και μαρτύρων υπεράσπισης, 69 και 136 στο σύνολο αντίστοιχα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Παρασκευόπουλος. Τόνισε, δε, πως η συγχώνευση των κατηγοριών και η συγκέντρωσή τους σε μία δίκη θα συνεπαγόταν ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια.

«Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 329 συνεδριάσεις και με την καθυστέρηση στην αρχή της δίκης είμαστε πίσω 40 συνεδριάσεις» είπε από την πλευρά της η κ. Κουμάντου, η οποία παρέθεσε στη συνέχεια στοιχεία από την εκδίκαση της υπόθεσης. Υπογράμμισε την άρνηση της Χρυσής Αυγής για μαγνητοσκόπηση και φωνοληψία της δίκης, καθώς και την «λάθος προσέγγιση» της αστυνομίας και του Τύπου στο όλο ζήτημα και παρότρυνε το κοινό να παρακολουθεί στενά την υπόθεση από τις διαθέσιμες πλατφόρμες καθώς «αποδεικνύει την οργάνωση, τη λειτουργία και την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής». «Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα μπορεί να θεωρηθεί "υπόθεση μοντέλο" για το πώς δρούσε και ενημερωνόταν η Χ.Α.» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις, όπως η απόπειρα ανθρωποκτονίας και επιθέσεων στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Εξέφρασε την πεποίθηση πως η υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής λειτουργεί παρελκυστικά, καταθέτοντας πληθώρα ερωτήσεων στο δικαστήριο και επεσήμανε πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία, τα περισσότερα από σκληρούς δίσκους κατεσχεμένων υλικών, που αποδεικνύουν τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης.

«Από τα μέχρι τώρα δεδομένα βλέπουμε πως υπάρχει μεγάλο εύρος στοιχείων που αποδεικνύουν τη σύσταση εγκληματικής ομάδας, που προκύπτει από την αφήγηση σε τρία κομμάτια: το μεταναστευτικό, το μακεδονικό και το δίπολο "μνημόνιο-αντιμνημόνιο"», είπε το «Ύποπτο Μούσι» εξηγώντας τους βασικούς πυλώνες ανόδου της οργάνωσης.

Μίλησε για την τακτική που ακολουθεί η Χρυσή Αυγή στην προσέλκυση νέων στελεχών και μελών, «τον φόβο και την απειλή», σημειώνοντας πως συχνά διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις και φήμες για να πολεμήσουν αυτό που οι ίδιοι θεωρούν "απειλή". Ανέλυσε την τακτική με την οποία αρνούνται τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί ["μα αυτά τα κάνουν και σε εμάς" - "αν έγιναν όλα αυτά ο αρχηγός (σ.σ. Μιχαλολιάκος) δεν ξέρει τίποτα"] και χαρακτήρισε τη δίκη ως σημείο εκκίνησης για τη θωράκιση απέναντι σε κάθε είδους ολοκληρωτισμού και την αντίληψη τέτοιων μορφωμάτων.

Διευκρίνισε μάλιστα πως το 2019 είναι κρίσιμο έτος καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η φάση των αναγνωστέων και πλέον η δίκη συνεχίζει με τους σχολιασμούς και τους πρώτους μάρτυρες υπεράσπισης και έπεται η απολογία των κατηγορουμένων. «Περιμένουμε να δούμε τι έχουν να πουν για τις κατηγορίες σε σχέση με τα τεκμήρια και τον τρόπο με τον οποίο ταυτιζόταν η πολιτική με την εγκληματική οργάνωση. Μέχρι τώρα οι κατηγορούμενοι δια των υπερασπιστών τους δεν έχουν απαντήσει ούτε σε ένα από αυτά τα ζητήματα που θέτει το κατηγορητήριο» τόνισε.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης μετά τις τοποθετήσεις, παρέμβαση πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, που παρέστη στην εκδήλωση, ζητώντας συγγνώμη ως δημοσιογράφος «που δεν προσπάθησα να εντάξω καθημερινά τέτοια θέματα στην ειδησεογραφία όσο ασκούσα το επάγγελμα».

Αίσθηση τέλος προκάλεσε η μαρτυρία μίας μητέρας από το κοινό, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον φασισμό που αναδύεται στα σχολεία. Όπως εξήγησε, στο σχολικό συγκρότημα της κόρης της, στη δυτική Θεσσαλονίκη, «το 80% των μαθητών της τάξης, χωρίς να υπερβάλλω, είναι υπέρ της Χρυσής Αυγής, αν όχι ανοιχτά, την υποστηρίζουν έμμεσα και αυτό φαίνεται από τις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, ο Περιφερειακός Συντονιστής Β. Ελλάδος και Ηπείρου του υπ. Μετανάστευσης Νίκος Ράγκος κ.α.


Y.Γ. Δείτε την ποιότητα μιας δίκης η οποία συνεχίζεται εδώ και 6 χρόνια. Μάρτυρες δυο γνωστά πρόσωπα της Αριστεράς.

1. Λιάνα Κανέλλη.

Γνωρίζοντας ότι δεν έχει να καταθέσει πραγματικά περιστατικά τα οποία να σχετίζονται με το αδίκημα του άρθρου 187 ΠΚ, προσπάθησε να κάνει μία αντιφασιστική ρελάνς. 

Εν τέλει όμως, πέτυχε το αντίθετο. 
Κατέδειξε ότι όσο περισσότερο προσπαθεί να υποδυθεί την προλετάρια, τόσο φανερώνει την μπουρζουάδικη αλαζονεία της.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της κατάθεσής της:

Πρ.: Λέτε ότι γινόταν επιθέσεις κατόπιν εντολής. Ποιος έδινε αυτή την εντολή; Π.χ. για τον Φύσσα, γνωρίζετε ποιανού ήταν η απόφαση; 

Μ: Προεπιλέγονται στόχοι. Δίνει εντολή ο Αρχηγός, ο Μιχαλολιάκος. Η Χρυσή Αυγή είναι δομημένη με τρόπο που δεν μπορεί κανένας να κουνηθεί χωρίς την οδηγία του Αρχηγού. Ο Μιχαλολιάκος στην Χρυσή Αυγή είναι στα όρια του Θεού!

Πρ.: Αυτό με ποια στοιχεία το λέτε; Λέτε ότι η επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, σε βάρος του Παύλου Φύσσα, σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, είχε αποφασιστεί από τον Αρχηγό. Με βάση ποια στοιχεία το λέτε αυτό;
Μ: Τα λέω με σκέτη λογική, κριτική ικανότητα ανθρώπου, ο οποίος έχει δει και έχει ζήσει να υλοποιούνται στην πράξη οι θέσεις του Αρχηγού…
Εις: Έχει καταδικάσει η Χρυσή Αυγή αυτές τις επιθέσεις;
Μ: Ποτέ. Αν μπορούσαν θα τους έδιναν και παράσημο».

Για το πόσο είναι αλήθεια αυτά που λέει η Κανέλλη, παραθέτουμε ενδεικτικώς το λινκ (http://www.xryshaygh.com/gengramateas/view/dhlwsh-genikou-grammatea-ths-chrushs-aughs-nikolaou-g.-michaloliakou) από δελτίο Tύπου που εκδόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.

«Μ: Δεν τους σταματάει τίποτα, επειδή λέτε για βία. Εγώ ήμουνα σε επιτροπή μέσα και βγήκε ο Λαγός να με κυνηγήσει την ώρα που έβγαινα».

Η απάντηση του Γιάννη Λαγού για το συγκεκριμένο περιστατικό (http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/g.-lagos-akoma-ena-psemma-tou-kke-to-dhthen-epeisodio-me-thn-kanellh-binteo)

Σε άλλο σημείο, η Κανέλλη ρωτήθηκε για το περιστατικό τον Ιούνιο του 2012 με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Μ: Κοιτάξτε. Εγώ τότε ήμουνα γυναίκα 59 χρονών. Απέναντί μου είχα έναν στιβαρό, νέο, 30άρη. Με χτύπησε 4 φορές. Έβγαλα άμυνα. Και επειδή έβγαλα άμυνα και σήκωσα τα χέρια μου και επειδή τυγχάνει να έχω δει και να ξέρω, γιατί έχω συγγενή, να κρατήσω την ισορροπία των ποδιών μου και δεν έπεσα κάτω. Η επίθεση ήταν βαριά».

Το δικαστήριο όμως που δίκασε την υπόθεση τον Μάρτιο του 2015, είχε άλλη άποψη και αθώωσε τον Ηλία Κασιδιάρη.

Δ (Τάκης Μιχαλόλιας): Στην Ζώνη του Περάματος που λέτε ότι ήθελαν να κυριαρχήσουν οι Χρυσαυγίτες, υπάρχει άλλο σωματείο εκτός από αυτό του ΠΑΜΕ;
Μ: Μπορεί να υπάρχουνε και πολλά.
Δ: Ένα θέλω να μου πείτε.
Μ: Θέλετε να σας πω τον Άγιο Νικόλαο;
Δ: Εκτός του Αγίου Νικολάου. Ο «Άγιος Νικόλαος» είναι της Χρυσής Αυγής. Υπήρχε άλλο; Για να δούμε ποιος τρομοκρατούσε και ποιος καθυπότασσε τη Ζώνη.
Μ: Δεν θα σας απαντήσω.

Δ: Είπατε σε ερώτηση της Έδρας, ότι τεκμαίρεται ότι ο Μιχαλολιάκος είναι Θεός και όλα γίνονται γιατί είναι Θεός ο Μιχαλολιάκος και δεν μπορεί να συμβεί κάτι αν δεν το ξέρει. Εσείς, στα 18 χρόνια που είστε βουλευτής, μπορείτε να μου πείτε πόσες φορές διαφωνήσατε με τον Αρχηγό σας;
Μ: Καμία!
Δ: Ευχαριστώ…

Δ: Προχθές γίναν κάποια επεισόδια. Έσπασε το ΠΑΜΕ το Υπουργείο Εργασίας. Τα καταδίκασε το ΚΚΕ αυτά τα επεισόδια;
Μ: Εγώ δεν είδα κανέναν βανδαλισμό, παρά μόνο το άνοιγμα ενός λουκέτου.
Δ: Έχω τον «Ριζοσπάστη» της 10 Γενάρη, που όχι μόνο δεν αποδοκιμάζει, αλλά επιδοκιμάζει αυτή την ενέργεια.
Μ: Το οργανωμένο κίνημα αμυνόμενο, δεν βανδαλίζει. Καταφεύγει σε εκείνες τις δράσεις, όπως η απεργία, η κινητοποίηση, η πικετοφορία, η ανάρτηση πανό…

Δ (Παπαδέλλης): Έχετε γνώση εσείς περιστατικών σύγκρουσης του ΠΑΜΕ μέσα στη Ζώνη, με ομάδες άλλες πλην Χρυσής Αυγής;
Μ: Όχι, δεν με έχουνε πληροφορήσει ποτέ.
Δ: Μπορείτε να μας πείτε γιατί το ΠΑΜΕ ανέτρεψε στην Ζώνη, περιπολικά της αστυνομίας την εποχή εκείνη;
Μ: Εν αμύνη ευρισκόμενο 100%...

Δ (Αλεξιάδης): Γνωρίζετε αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας επειδή ήσαστε και δημοσιογράφος, φωτογραφικό υλικό με τον κύριο Πουλικόγιαννη, να κάνει χρήση βίας; Είτε να χτυπάει ΜΑΤ με γροθιές, είτε να έχει ρόπαλο στο χέρι και να χτυπάει συγκεκριμένα άνθρωπο που είναι κάτω;
Μ: Όχι».

Μαρία Κανελλοπούλου:

Σε κάθε συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνεται η βασική θέση της υπεράσπισης ότι οι Βουλευτές διώκονται μόνο για τις ομιλίες τους και για την πολιτική τους δραστηριότητα.

Αυτό επαληθεύτηκε και την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, οπότε κατέθεσε η τέως Βουλευτής του Σύριζα Μαρία Κανελλοπούλου.

Ως μόνιμη κάτοικος της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα Αθηνών, η Κανελλοπούλου ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει πολλά περιστατικά επιθέσεων κατά αλλοδαπών.

Δεν ήταν όμως σε θέση να εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία, διότι υποτίθεται ότι: «τα θύματα δεν είχαν υποβάλλει μήνυση λόγω φόβου».

Το ίδιο γενικά και αόριστα ήταν τα όσα είπε για τα γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011.

«Γυρνούσα σπίτι μου με το αυτοκίνητο μετά από κάποιο μάθημα και είδα 5-6 άτομα να κυνηγούν αλλοδαπούς και να τους πετάνε πέτρες. Κάποιοι φορούσαν μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής». 

Τα περαιτέρω όμως, δηλαδή τα στοιχεία των φερόμενων δραστών, των υποτιθέμενων θυμάτων ή το αν προκλήθηκε σε αυτά κάποια σωματική βλάβη, η μάρτυρας δεν τα διευκρίνισε καθόλου.

Σε γενικότητες και αοριστολογίες περιορίστηκε η Κανελλοπούλου και για το… έτερο «πογκρόμ», αυτό που υποτίθεται ότι ακολούθησε το μαχαίρωμα ενός Έλληνα κουρέα από αλλοδαπούς τον Νοέμβριο του 2012.

Η Κανελλοπούλου έκανε λόγο για «πογκρόμ», αλλά δεν κατέθεσε κανένα συγκεκριμένο περιστατικό επίθεσης κατά αλλοδαπού!

Είπε μόνο ότι είδε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, στην οποία μίλησαν οι Βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

«Τους άκουγα απ’ τα μεγάφωνα που είχαν τοποθετήσει. Λέγανε “να διώξουμε τους εχθρούς” και άλλα πράγματα που είχα ξανακούσει σε συγκεντρώσεις της ΧΑ, όπως: “η υπεράσπιση της πατρίδας και της θρησκείας είναι πάνω από την δημοκρατία”.

Απ’ αυτά τα (υποτιθέμενα) λόγια των δύο Βουλευτών, η μάρτυρας συνήγαγε το συμπέρασμα ότι «διηύθυναν πογκρόμ κατά των μεταναστών που έμεναν στην περιοχή».

Μπορεί να μην είδε καμία αξιόποινη πράξη σε βάρος αλλοδαπού, μπορεί να μην είδε τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής να τελούν το παραμικρό αδίκημα, ωστόσο η Κανελλοπούλου έσπευσε να τους καταδικάσει για ολόκληρο «πογκρόμ».

Βέβαια, τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ έσπευσαν αυθημερόν, αμέσως μετά το τέλος της κατάθεσης της Κανελλοπούλου, να θριαμβολογήσουν κάνοντας λόγο για κατάθεση η οποία «Καίει Κασιδιάρη-Παναγιώταρο».

Όλα αυτά γράφονται από τους αργυρώνητους δικαστικούς ρεπόρτερ των εν λόγω ΜΜΕ για λόγους εντυπωσιασμού και για λόγους πολιτικής προπαγάνδας και μόνον, χωρίς οι τίτλοι να βρίσκουν κανένα έρεισμα στην κατάθεση της μάρτυρος.

Τούτο, διότι η κατάθεση της Κανελλοπούλου δεν περιέχει απολύτως κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να μπορεί να συναχθεί η τέλεση αξιόποινης πράξης εκ μέρους κάποιου Βουλευτή. 

Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις που έδωσε η Κανελλοπούλου σε ερωτήσεις που της υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης Τάκης Μιχαλόλιας:

«Δ: Πείτε μας τώρα κάτι άλλο. Παρακολουθείτε την Βουλή την περίοδο που μας είπατε, Μάιο 2012 μέχρι Σεπτέμβριο του 2015. Άλλα επεισόδια μεταξύ βουλευτών που δεν έχουν σχέση με την Χρυσή Αυγή στιχομυθίες άσχημες, χυδαίες, ύβρεις έχετε αντιληφθεί;
Μ: Όχι.

Δ: “Πάρε τα τέτοια μου και πήγαινε περίπατο” που είπε ο Βουλευτής Εδέσης της Νέας Δημοκρατίας, δεν το ακούσατε; Το είδε όλη η Ελλάδα κυρία μου, τα βλέπει όλη η Ελλάδα αυτά. “Παλιάνθρωπε, δειλέ, καραγκιόζη, κότα”. Του κυρίου Πολάκη του Υπουργού με τον Άδωνη Γεωργιάδη τους διαλόγους παρακολουθήσατε;
Μ: Όχι.

Δ: Τίποτε; Εντάξει. Είναι οίκος ευταξίας η Βουλή. Είπατε ότι ακούσατε τον κύριο Μιχαλολιάκο, να μιλάει για Χίτλερ, για ναζισμό κλπ. Πότε και πού τον ακούσατε; Μέσα στην Βουλή τον έχετε ακούσει ποτέ;
Μ: Στην Βουλή δεν τον έχω ακούσει να μιλάει ούτε για Χίτλερ ούτε για ναζισμό…

Δ: Στις εκλογές στον Άγιο Παντελεήμονα, η «αποδιοπομπαία» Χρυσή Αυγή, τι ποσοστό παίρνει;
Μ: Μεγάλο ποσοστό. Και 20%....

Δ: Ερωτηθήκατε από την αξιότιμη κυρία Πρόεδρο, εάν ο κ. Μιχαλολιάκος πήρε θέση για τις πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία και την επιστροφή του κατοχικού δανείου. Ξέρετε αν ήταν ο μόνος ο οποίος ζήτησε να γραφτεί στον προϋπολογισμό το κατοχικό δάνειο; Τώρα στην τελευταία του ομιλία.
Μ: Το ξέρω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.