Πως ο ΣΥΡΙΖΑ για να ρυθμίσει το δάνειό του άλλαξε το νόμο Σαμαρά που το απαγόρευε - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Πως ο ΣΥΡΙΖΑ για να ρυθμίσει το δάνειό του άλλαξε το νόμο Σαμαρά που το απαγόρευε


Πώς ρυθμίζεις κομματικά δάνεια ενώ κουνάς το δάχτυλο της κάθαρσης.

Το 2014 οι τρισκαταρατοι Σαμαροβενιζελοι ψηφίζουν διάταξη με την οποία απαγορεύουν τη χορήγηση δανείων με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση.


Το Μάιο 2017, μετά το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ τροποποιεί την εν λόγω διάταξη και ορίζει

Α. Ότι μπορεί να ενεχυριαζεται το μισό πόσο της χρηματοδότησης του ετους για νέα δάνεια ή ρύθμισης παλαιότερων

Β. Ότι σε κάθε δανειακή σύμβαση (νέα ή τροποποιητικη) τα κόμματα οφείλουν να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές, επί ποινή κυρώσεων.


Ένα μήνα μετα, τροποποιείται εκ νέου η ανωτέρω διάταξη και ορίζεται ότι όλα αυτά ισχύουν για νέα δάνεια και όχι για διακανονισμους ήδη υφιστάμενων. Επίσης, απαλείφεται η υποχρέωση ενημέρωσης των εποπτικών αρχών και οι κυρώσεις.


Έτσι λοιπόν, τον Νοέμβρη του 2017, ο ΣΥΡΙΖΑ διακανονίζει εν κρυπτώ και άνευ ελέγχου το δάνειο του με ενεχυρίαση των κρατικών επιχορηγήσεων έως το 2023.Αν μη τι άλλο, ηθικό πλεονέκτημα δανειοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.