Αυτή είναι η χώρα με τον υψηλότερο δείκτη υγείας – Πόσο υγιείς είναι οι Έλληνες; - UNPOLITICAL

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Αυτή είναι η χώρα με τον υψηλότερο δείκτη υγείας – Πόσο υγιείς είναι οι Έλληνες;


Ο Δείκτης Bloomberg Healthiest Country Index εξετάζει πολλαπλούς παράγοντες που συντελούν εν συνόλω στην υγεία των πολιτών, περιλαμβανομένου του προσδόκιμου ζωής και περιβαλλοντικών παραγόντων όπως η πρόσβαση σε καθαρό νερό και συνθήκες υγιεινής, αλλά και συνηθειών όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ

Η Ισπανία έχει το υψηλότερο επίπεδο υγείας στον πλανήτη σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Healthiest Country Index που αξιολόγησε το επίπεδο υγείας 169 κρατών.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η Ιταλία, ενώ Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται εκτός της πρώτης δεκάδας.

Ο Δείκτης Bloomberg Healthiest Country Index εξετάζει πολλαπλούς παράγοντες που συντελούν εν συνόλω στην υγεία των πολιτών, περιλαμβανομένου του προσδόκιμου ζωής και περιβαλλοντικών παραγόντων όπως η πρόσβαση σε καθαρό νερό και συνθήκες υγιεινής, αλλά και συνηθειών όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.

Η Ισπανία κατέχει λοιπόν την πρωτιά στον δείκτη, με σκορ υγείας 92,75 (έχοντας ανέβει έξι θέσεις από το 2017) και αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ιταλία με σκορ 91,59. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισλανδία, στην τέταρτη η Ιαπωνία, στην πέμπτη η Ελβετία, στην έκτη η Σουηδία, στην έβδομη η Αυστραλία, στην όγδοη η Σιγκαπούρη και στην ένατη η Νορβηγία. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Ισραήλ.


Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών και το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προβλέπεται ότι έως το 2040 η Ισπανία θα έχει το υψηλότερο επίπεδο διάρκειας ζωής, φτάνοντας σχεδόν στα 86 έτη.

Δυστυχώς η Κύπρος στον Bloomberg Healthiest Country Index βρίσκεται στην 21η θέση η Κύπρος με σκορ 83,58 και η Ελλάδα στην 26η με σκορ 82,29.


«Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι σημαντική παράμετρος των συστημάτων υγείας προς τους πολίτες, με εξειδικευμένους Οικογενειακούς Γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την παροχή προληπτικών υπηρεσιών σε παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, αλλά και πάσχοντες από οξέα και χρόνια νοσήματα», σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας.

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση οι διατροφικές συνήθειες των Ισπανών και των Ιταλών, δηλαδή η Μεσογειακή Διατροφή, θεωρούνται ως οι βάσεις για το εξαιρετικό επίπεδο υγείας που απολαμβάνουν. Άγνωστο παραμένει πάντως γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος που επίσης ακολουθούν το μεσογειακή πρότυπο διατροφής κατατάσσονται τόσο χαμηλά στον δείκτη Bloomberg Healthiest Country Index.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.