6 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του bullying - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

6 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του bullying

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Οι ρόλοι του θύτη και του θύματος - όπως κι όλοι οι ρόλοι στη ζωή μας - συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο του "προγραμματισμού" που έχουμε πάρει από την παιδική μας ηλικία ... είναι σημαντικό, λοιπόν, να προβληματιστούμε γιατί το παιδί μας δέχεται ή ασκεί βία ( οποιασδήποτε μορφής ) 
...από που "εκπαιδεύτηκε" προκειμένου να δέχεται βίαιη συμπεριφορά χωρίς να αντιδράει ή να ζητάει βοήθεια ή αντιστρόφως να ασκεί βία σε συνανθρώπους του ...Μήπως εδώ κρύβεται μια μεγάλη ευθύνη σε σχέση με τη δική μας στάση ζωής, σε σχέση με το πως λειτουργούμε εμείς ως άνθρωποι στον εαυτό μας ή στους άλλους;;;

Αλήθεια ...ποια είναι η τελευταία φορά που είπες :
"δεν βαριέσαι...άστον/ην να μου μιλάει έτσι" 
ή "θα σου χώσω μια ανάποδη να μάθεις"

Και στις δύο περιπτώσεις ...είσαι Υπεύθυνος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.