Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Χρυσαυγίτες και Εθνικιστές (7-10-2004) - UNPOLITICAL

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Χρυσαυγίτες και Εθνικιστές (7-10-2004)


«Τι εμποδίζει τους Έλληνες τους τωρινούς να κουνηθούν σαν έθνος και να δημιουργήσουν; Αυτό, ό,τι και να είναι, πρέπει να λείψη από τη μέση» ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ – ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Οι Χρυσαυγίτες είναι Εθνικιστές. Όσοι όμως δηλώνουν Εθνικιστές δεν είναι Χρυσαυγίτες. Δηλαδή, πολύ απλά, η αντιστοιχία δεν είναι αμφιμονοσήμαντος. Επειδή, όμως, στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις, τα πράγματα σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και τα όρια της συγχύσεως και ομοιάζουν με έναν τραγέλαφο. Τραγέλαφο, γιατί δεν είναι δυνατόν όσοι δηλώνουν εθνικιστές, ή τους δηλώνουν τα ΜΜΕ σαν εθνικιστές, να έχουν σχέση με την Ιδεολογία, με τις πολιτικές θέσεις και την κοσμοθεωρία της Χρυσής Αυγής.

Αυτοί οι κατά δήλωσιν (εκουσία ή ακουσία) εθνικιστές είναι δύο κατηγοριών: η μία περιλαμβάνει αυτούς, που καλόπιστα πιστεύουν ότι είναι εθνικιστές, ενώ δεν είναι, και αυτούς που για λόγους πολιτικής «σπέκουλας» παίζουν θέατρο.

Είναι γεγονός ότι οι λέξεις έχουν την δυναμική, την ουσία και το περιεχόμενο, που δίδει κανείς σε αυτές. Το νερό είναι νερό για όλους, το χώμα είναι χώμα για όλους, δεν ορίζουν όμως με τον ίδιο τρόπο όλοι τον εθνικισμό. Δεν είναι λίγοι οι συναγωνιστές, που απέναντι σε αυτήν την επικίνδυνη και ενοχλητική κατάσταση έχουν κατά καιρούς προτείνει ότι εμείς οι Χρυσαυγίτες καλό θα ήταν να μη δηλώνουμε… εθνικιστές, όχι για να εξευμενίσουμε το διεθνιστικό μαρξιστικό κατεστημένο, αλλά για να διαχωρίσουμε την θέση μας από τους καθ’ ημάς ψευτο-εθνικιστές. Απαραίτητη προϋπόθεση, επομένως, είναι ο καθορισμός της εννοίας του εθνικισμού. Αυτό δε, μπορεί καλύτερα να γίνει όχι με έναν ξερό ορισμό 20, 30 λέξεων, αλλά με την διατύπωση των συγκεκριμένων θέσεων σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Κατ’ αρχάς, κατηγορηματικά, ο εθνικισμός στον οποίο εμείς πιστεύουμε δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον εθνικισμό, που διαμόρφωσε τα κράτη της Ευρώπης μετά την Γαλλική Επανάσταση. Δεν είναι δηλαδή όρος πολιτικός και κοινωνιολογικός. Ο εθνικισμός, στον οποίο πιστεύει η Χρυσή Αυγή, βρίσκεται πέρα από το κράτος, θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς κράτος και σε πλείστες περιπτώσεις είναι αντίθετος και προς την δύναμη του κράτους μέσα στα πλαίσια του οποίου ζει το έθνος. Μη λησμονείτε το «ζήτω το Έθνος, κάτω το κράτος» του Ίωνος Δραγούμη. Επιπλέον, το Έθνος για μας δεν είναι ένα «κοινωνικό συμβόλαιο», δεν είναι μία συμφωνία συμβιώσεως ανθρώπων κάτω από ένα πλέγμα νόμων, είναι κάτι πολύ περισσότερο, είναι μία φυσική και ιστορική πραγματικότης. Το Έθνος για εμάς είναι Φυλή, Ιστορία, Πολιτισμός, Συνείδηση. Πρώτο σημαντικό, λοιπόν, ζήτημα διαφοροποιήσεως του δικού μας εθνικισμού από τους φερ’ ειπείν εθνικισμούς πολλών. Ο δικός μας εθνικισμός είναι πάνω απ’ όλα το ΟΜΑΙΜΟΝ, είναι οι παραδόσεις και οι συνήθειες του λαού μας, που έρχονται μέσα από τους αιώνες και είναι φυσικά και η συνείδηση της αποστολής ενός εκάστου μέσα στην Λαϊκή Κοινότητα.

Μία εποχή, την εποχή του ψυχρού πολέμου, εποχή ιδιαίτερα έντονη για την Ελλάδα, μετά τα όσα συνέβησαν στα έτη 1943-1949, το να είσαι εθνικιστής σήμαινε ότι είσαι αντικομμουνιστής, φιλοαμερικανός και θερμός υποστηρικτής του ΝΑΤΟ. Αυτό πέραν του γεγονότος ότι σήμερα είναι εκ των πραγμάτων ξεπερασμένο, εμάς τους Χρυσαυγίτες δεν μας αντιπροσωπεύει. Ιδού λοιπόν, ένα άλλο στοιχείο διαφοροποιήσεως ημών από πολλούς, που δηλώνουν ή τους δηλώνουν εθνικιστές. Επίσης οι ψευτοεθνικιστές (δημιούργημα του ψυχρού πολέμου) ήσαν θερμοί υπέρμαχοι της λεγομένης «ελεύθερης» οικονομίας. Αντίθετα οι Χρυσαυγίτες εθνικιστές πιστεύουν ότι είναι το ίδιο επικίνδυνος για την Πατρίδα και ο καπιταλισμός και ο μπολσεβικισμός. Ο δικός μας εθνικισμός πιστεύει στον Λαό, πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη, πιστεύει στον αληθινό σοσιαλισμό και διακρίνει τους ανθρώπους με κριτήριο την Αρετή και όχι τον πλούτο. Έχει δε την πολιτική εκτίμηση ότι η ανάπτυξη του κεφαλαίου, που σήμερα είναι διεθνές και σε καμμία περίπτωση εθνικό, πλήττει καίρια την εθνική ανεξαρτησία.

Ο εθνικισμός της Χρυσής Αυγής δεν βλέπει τον κόσμο μέσα από τον μικρόκοσμο της νεοελληνικής πραγματικότητος. Έχει αντίληψη γεωπολιτική, που είναι σαφώς αντίθετη με όσα πρεσβεύουν πολλών ειδών «εθνικιστές». Όπως αυτοί που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντοτε στο πλευρό της δυνάμεως, που κυριαρχεί στις θάλασσες. Εμείς αντίθετα πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδος είναι στο πλευρό της κεντρικής αυτοκρατορίας και ότι η προηγούμενη επιλογή είναι επιλογή υποταγής, που έχει καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο. Η Χρυσή Αυγή δεν πιστεύει ότι ο μουσουλμανικός κόσμος στο σύνολό του αποτελεί έναν κίνδυνο για τον Ελληνισμό και ότι φυσικός μας σύμμαχος είναι… το Ισραήλ! Γιατί και αυτό το λένε κάποιοι δήθεν εθνικιστές… Αυτό δε το κούφιο ιδεολόγημα, περί ισλαμικού κινδύνου, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις ημέρες μας, που η Ουάσιγκτον για λογαριασμό των σιωνιστών έχει ξεκινήσει την εκστρατεία της κατά του «κακού». Αυτό δεν σημαίνει ότι πιστεύουμε πως πρέπει η Ελλάδα να… γεμίσει μουσουλμάνους! Το αντίθετον, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να δεχόμαστε ότι καλά κάνει ο Μπους και βομβαρδίζει σήμερα το Ιράκ και αύριο το Ιράν.

Εμείς οι Χρυσαυγίτες, τέλος, δεν θεωρούμε μείζον ζήτημα το να κατακτήσουμε μία θέση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, πουλώντας την ίδια μας την ψυχή στον διάολο. Δεν διαθέτουμε «δηλώσεις μετανοίας», δεν απολογούμεθα και για τον λόγον αυτόν ακριβώς βρισκόμαστε και στο στόχαστρο του συστήματος, γι’ αυτό και είμαστε ο μόνιμος στόχος της λάσπης των πληρωμένων κονδυλοφόρων του κατεστημένου. Κάποιοι, βεβαίως, που δηλώνουν ή τους δηλώνουν εθνικιστές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, έχουν κάνει τον εθνικισμό «επάγγελμα». Έχουν μπει στις εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και παριστάνουν τους επαναστάτες, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν ένα θαυμάσιο άλλοθι για το σύστημα. Αυτό, όμως, για το οποίο εμείς αγωνιζόμαστε είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία θέση στο ευρωκοινοβούλιο ή την οποιαδήποτε θέση στο οποιοδήποτε πολιτικό σώμα του κράτους.

Μετά ταύτα καθίσταται σαφές και μόνον όποιος είναι βλάκας δεν το αντιλαμβάνεται ότι ο Εθνικισμός της Χρυσής Αυγής δεν έχει καμμία σχέση με όσα πρεσβεύουν και υπηρετούν οι κατά δήλωσίν τους (καλόπιστη ή μη) εθνικιστές…


Κοινοποίηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.