Χάθηκε ακόμα μία τεράστια επένδυση για την Ελλάδα - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Χάθηκε ακόμα μία τεράστια επένδυση για την Ελλάδα


Τα νέα δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στην αυτοκινητοβιομηχανία, δημιουργεί και νέες ευκαιρίες για επενδύσεις. “Μήλον της έριδος” έχουν γίνει τα Βαλκάνια, με την Ελλάδα να κοιμάται τον… αριστερό ύπνο του δικαίου.

Οι εταιρείες αυτοκινήτων αναζητούν νέες περιοχές στην Ευρώπη για να κατασκευάσουν μονάδες παραγωγής, θέλοντας να μετατρέψουν τις υπάρχουσες σε παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων. Η περιοχή των Βαλκανίων είναι σε πρώτη προτεραιότητα, κυρίως λόγο του στρατηγικού -για τις εταιρείες- γεωγραφικού προσδιορισμού, που μειώνει κατά πολύ τα μεταφορικά έξοδα προς την ανατολή και το νότο. Καλό είναι να τονιστεί, πως -για παράδειγμα- η εξαγωγή ενός Γερμανικού αυτοκινήτου από εργοστάσιο της Σλοβακίας, καταγράφεται εξαγωγή της συγκεκριμένης χώρας, η οποία και εισπράττει τους ανάλογους δασμούς και φόρους.

Η Ελλάδα λοιπόν, την εποχή των ευκαιριών στην Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, δεν προσεγγίζει καν τους επίδοξους επενδυτές, χάνοντας την ευκαιρία μεγάλων επενδύσεων και χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Σημειώστε πως μία πλήρης μονάδα παραγωγής οχημάτων μπορεί να απασχολήσει και 10.000 εργαζόμενους…

Πρόσφατο παράδειγμα αυτό τους VW γκρουπ, το οποίο θέλει να κατασκευάσει μία μεγάλη μονάδα στη γύρω περιοχή των Βαλκανίων για την SKODA και την SEAT.

Μαθαίνω ότι η Ελλάδα δε προσέγγισε καν την εταιρεία να συνομιλήσει με την εταιρεία κάτι που έκανε αρχικά η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία, με την τελευταία όπως όλα δείχνουν, να είναι και η επιλογή τους.

Σημειώστε δε, πως μετά και την συμφωνία των Πρεσπών, δυνατά στο παιχνίδι διεκδίκησης επενδύσεων στην περιοχή έχουν μπει και τα Σκόπια… –ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.