Ωραία γυναίκα είναι αυτή που αγωνίζεται... - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Ωραία γυναίκα είναι αυτή που αγωνίζεται...

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο
Γυναίκα… Μάνα ή σύντροφος, στο πλευρό της κλάψαμε, ονειρευτήκαμε, στην αγκαλιά της κουρνιάσαμε και κοιμηθήκαμε, σε κάθε μας δυσκολία σε εκείνη ανατρέξαμε…
Δεν είναι εύκολη η ζωή για τη Γυναίκα. Πολλοί οι ρόλοι της και με το πέρασμα του χρόνου αυξάνονται…
Από την κυρά της Ρω, στις Σουλιώτισσες και όποια γυναίκα περνάει τώρα από το μυαλό σας, γνωστή ή άγνωστη – αλλά σε καμία περίπτωση ασήμαντη – κάθε Γυναίκα, αντιμετωπίζει χίλιες δυο υποχρεώσεις, χίλιες δυο απαιτήσεις κάθε μέρα, ενώ πρέπει επιπλέον να τροφοδοτεί το μύθο της ακούραστης, εκείνου του προσώπου που ΠΑΝΤΑ μπορεί να διαχειρίζεται κάθε δυσκολία, ακόμη και όταν η ίδια δεν καταλαβαίνει πως το κάνει.
Στη σημερινή εποχή, αίτημα δεν θα έπρεπε να είναι η χειραφέτηση της γυναίκας και η απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά η παύση της αμφισβήτησης της ίδιας της γυναίκας ως φύλο και κατ’ επέκταση ο κλονισμός του θεσμού της οικογένειας, ο οποίος υπάρχει από τότε που εμφανίστηκε το ανθρώπινο είδος).
Δυστυχώς, το επιχειρηματικό marketing προσπαθεί να δώσει το στίγμα πως η γυναίκα κάθε 8 του Μάρτη πρέπει να βγαίνει με τις φίλες της και ως εκεί…
Και όμως, η Γυναίκα σήμερα, καλείται να ανταπεξέλθει σε προκλήσεις που μέχρι πρότινος δεν τις φανταζόμαστε. Η μητρότητα βάλλεται και αμφισβητείται από ιδεοληψίες που στρεβλώνουν την ορθή της φύσης τάξη. Εμφυτεύουν μήτρες σε άνδρες, εξισώνουν τους ρόλους μιας γυναίκας σε gay ζευγάρια και άλλα πολλά!
Αλήθεια, ποιος θα είναι ο «γονέας 1» και ποιος ο «γονέας 2»;
Όλοι εμείς στην Ελληνική Αυγή, διαφωνούμε κάθετα με αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε πως δεν χρειαζόμαστε την 8η του Μάρτη για να τιμήσουμε και να υμνήσουμε την γυναίκα σε όλους τους ρόλους της.
Κάθε τι που πράττουμε, έχει το όνομα και την εικόνα κάθε γυναίκας που μας εμπνέει τόσο στην προσωπική μας ζωή, όσο και στην συλλογική.
Παλεύουμε ΜΑΖΙ, δίπλα – δίπλα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς υποβιβασμούς. ΜΑΖΙ, αναγνωρίζουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις από κοινού αναγνωρίζουμε κυρίως τον κόπο ο ένας του άλλου.
Και έτσι θα συνεχίσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.