- UNPOLITICAL

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019


Αθάνατοι..... Για εμάς!!!!

Ένωση Αστυνομικών Ένωση Αστυνομικών Ένωση Αστυνομικών Ένωση Αστυνομικών

Υπαλλήλων Αθηνών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής Υπαλλήλων Δυτικής Υπαλλήλων Πειραιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης των Ηρώων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το συνδικαλιστικό μας κίνημα υπενθύμισε, χθες στον Αγ. Ι. Ρέντη και σήμερα, στην οργανωμένη πολιτεία, την υποχρέωσή της, όχι μόνο να μη λησμονεί αυτούς που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την Πατρίδα, αλλά και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρεί τον αστυνομικό οργανισμό σε υψηλά επίπεδα επαγγελματικής καταξίωσης και προσφοράς υπηρεσιών προς την ελληνική κοινωνία και τη χώρα ολόκληρη.

Επιπλέον, η σημερινή Ημέρα, δεν πρέπει να καθιερωθεί ως μια τυπική υποχρέωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος που στην πορεία αγκαλιάστηκε και από την επίσημη ηγεσία και την πολιτεία γενικότερα.
Οι εκλιπόντες έδωσαν τη ζωή τους στην Πατρίδα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, γνωρίζοντας ότι η πατρίδα μπορεί να υπάρχει χωρίς εμάς, αλλά εμείς δεν υπάρχουμε χωρίς Πατρίδα. Και η πατρίδα μεγαλούργησε όταν υπήρχαν άνθρωποι που ήταν διατεθειμένοι να εκτελέσουν το καθήκον τους, προσφέροντας ακόμα και τη ζωή τους.

Στην Αθήνα, η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων που έχει ανεγερθεί στο προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κυρίαρχο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το οποίο τέθηκε και σήμερα από όλους, είναι η θωράκιση του λειτουργήματός μας, η αναγνώρισή του ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και η διάθεση κονδυλίων για την εμπέδωση του αγαθού της ασφάλειας, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη.

Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από το 1984, είναι ένας τραγικός απολογισμός, όμοιος του οποίου δεν απαντάται σε καμία ευρωπαϊκή αστυνομία που πρέπει να προβληματίσει κάθε αρμόδιο και κάθε υπεύθυνο κριτή της ελληνικής πραγματικότητας. Δυστυχώς όμως η σημερινή Φυσική Ηγεσία για πρώτη φορά μετά από περίπου 20 χρόνια που έχει καθιερωθεί το 1ο ψυχοσάββατο ως Ημέρα Μνήμης στους πεσόντες αστυνομικούς δηλώνει παρούσα δια της απουσίας της, μη εκδίδοντας διαταγή και χωρίς την παρουσία αγήματος για την απόδοση τιμών. Πως άραγε θα σεβαστούν τους εν ενεργεία αστυνομικούς από τη στιγμή που δεν τιμούν ούτε τους θανόντες!!!

Δείχνουν πλέον πολύ μικροί στα μάτια μας ,στα μάτια των συγγενών των θανόντων και σε όλη την Ελληνική κοινωνία. 

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!                                             
                                                                                  Για τα Δ.Σ.
              - Ο -                                - Ο -                                 - Ο -                                      - Ο -
            Πρόεδρος                      Γεν. Γραμματέας                        Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας
              Αθηνών                                 Αθηνών                             Β/Α Αττικής                                Β/Α Αττικής
             ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης           ΡΗΓΑΣ Νικόλαος            ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κων/νος            ΜΑΝΙΑΤΗΣ Παντελής

                 - Ο -                                          - Ο -                                        - Ο -                                             - Η -
             Πρόεδρος                             Γεν. Γραμματέας                         Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας
       Δυτικής Αττικής                        Δυτικής Αττικής                           Πειραιά                                       Πειραιά
   ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος            ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ Χρήστος            ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων                           ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.