Εγκλημα Ν.Αναστασιάδη: Εδωσε εντολή για αποναρκοθέτηση ενώ οι Τούρκοι μεταφέρουν βαρύ οπλισμό - Δείτε φύλλο πορείας - UNPOLITICAL

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Εγκλημα Ν.Αναστασιάδη: Εδωσε εντολή για αποναρκοθέτηση ενώ οι Τούρκοι μεταφέρουν βαρύ οπλισμό - Δείτε φύλλο πορείας
Eγκλημα Ν.Αναστασιάδη στην Κύπρο καθώς τη στιγμή που διέρρευσε φύλλο πορείας από οπλίτη του τουρκικού Στρατού το οποίο επιβεβαιώνει την μεταφορά αυτοκινούμενων πυροβόλων Τ-155 FIRTINA διαμετρήματος 155mm/52cal στα Κατεχόμενα, ο Ν.Αναστασιάδης προχωρά στην αποναρκοθέτηση περιοχών στο πλαίσιο δήθεν ΜΟΕ που συμφώνησε με την... Αγκυρα!

Είναι φανερό πλέον πως οι Τούρκοι "ετοιμάζουν κάτι σοβαρό στην Κύπρο" και γι αυτό μεταφέρουν βαρύ οπλισμό στα Κατεχόμενα. Ο Ν.Αναστασιάδης τους "ανοίγει" το δρόμο για πιο εύκολη προέλαση;

Τα συγκεκριμένα πυροβόλα 155 χιλιοστών που αποτελούν τουρκικά αντίγραφα των κορεατικών Κ-9 , έχουν μέγιστη εμβέλεια 40 χιλιομέτρων και μπορούν να ρίχνουν μέχρι και έξι βολές στο λεπτό γεγονός που οι Τούρκοι το θεωρούν σημαντικό καθώς πραγματοποιεί βολές όσο 18 παλαιάς κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα των τύπων Μ-44Τ ή Μ52Τ που αποτελούν τον όγκο των πυροβόλων των 155mm.

Και τι κάνει ο Ν.Αναστασιάδης; Αποναρκοθετεί περιοχές!

Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι πρόκειται για χώρους που επιλέχθηκαν μέσα από ένα μακρύ κατατάλογο που καταρτίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου για λύση του Κυπριακού, τόσο στην παρούσα φάση όσο και σε προηγούμενες, καθώς η αποναρκοθέτηση περιοχών κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του διεθνούς οργανισμού.

Συντεταγμένες από τον Πύργο Τηλλυρίας εώς την Αθηένου

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ήδη παρουσιάσει σε αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ χάρτη με συντεταγμένες με τα επιλεγόμενα σημεία, που αρχίζουν από τον Πύργο Τηλλυρίας και εκτείνονται μέχρι τη Νήσου και την Αθηένου.

Με τη συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας από την Αγγλία

Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι έχουν ήδη γίνει προκαταρτικοί σχεδιασμοί για τη διαδικασία αποναρκοθέτησης σε συσκέψεις, με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας και εκπροσώπων της UNFICYP. Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί με επικεφαλής τα Ηνωμένα Έθνη και σε συνεργασία με ιδιωτική, εξειδικευμένη εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Καμία επιβάρυνση για το κράτος

Το κόστος για ολοκλήρωση της διαδικασίας αποναρκοθέτησης των εννέα περιοχών στις ελεύθερες περιοχές θα καλυφθεί μέσα από σχετικό κονδύλι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και καμία χρηματική επιβάρυνση για το έργο δεν θα αναληφθεί από τα ταμεία της Δημοκρατίας.

Σε ετοιμότητα ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ

Υπουργείο Άμυνας και Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεση να συνδράμουν στη διαδικασία με την παροχή τεχνογνωσίας και με την εποπτεία αξιωματικών κατά την εκτέλεση των εργασιών αποναρκοθέτησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο των Ηνωμένων Εθνών με τις προτεινόμενες περιοχές για αποναρκοθέτηση περιλαμβάνονται δύο τουλάχιστον σημεία, τα οποία θεωρούνται ως νευραλγικής σημασίας για την ασφάλεια και αμυντική θωράκιση των ελεύθερων περιοχών και για τα οποία ζητήθηκε επανειλημμένα να εξαιρεθούν από τις εισηγήσεις της UNFICYP.

Τι λέει το Υπουργείο Άμυνας

"Το Υπουργείο Άμυνας, σε πλήρη ταύτιση και συνεργασία με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εξωτερικών, συνδράμει στην πολιτική της κυβέρνησης για εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με ταυτόχρονη διαφύλαξη των ζητημάτων ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας"

"Για μια Κύπρο χωρίς νάρκες"

Τη συμφωνία Αναστασιάδη-Ακιντζί για την αποναρκοθέτηση εννέα σημείων στις ελεύθερες περιοχές και εννέα σημείων στις κατεχόμενες περιοχές χαιρέτισαν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σε ανακοίνωση αναφέρουν ότι εκφράζουν ικανοποίησή για την πρόοδο που σημείωσαν οι δύο ηγέτες όσον αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ιδιαίτερα τις αποφάσεις τους σχετικά με τη διαλειτουργικότητα του κινητού τηλεφώνου, τη διασύνδεση του ηλεκτρισμού και επειδή θα εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας Κύπρου απαλλαγμένης από ναρκοπέδια.

Εξάλλου, στο σχετικό ανακοινωθέν της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου, το οποίο δημοσιοποιήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, τονίστηκε:

"Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στον καθαρισμό εννέα περιοχών για τις οποίες υπάρχουν υποψίες πως είναι επικίνδυνες και στις δυο πλευρές του νησιού, με στόχο να εργαστούν για μια Κύπρο χωρίς νάρκες."

Τα ΜΟΕ που συμφώνησα

Διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας μέσω χωριστών συμφωνιών με τους παροχείς και στις δυο πλευρές με έναν κόμβο που έχει τη βάση του στην Ευρώπη (Λουξεμβούργο) για να διευκολυνθεί μια μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των δυο κοινοτήτων.

Συμφώνησαν ότι η διασύνδεση των δυο δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, όπως συμφωνήθηκε το 2015, έχει τώρα επιτευχθεί. Σε σχέση με αυτό, αποφάσισαν να καταστήσουν την προσωρινή διευθέτηση για παροχή ηλεκτρισμού μόνιμη χωρίς περιορισμό, προστίθεται στη δήλωση. Η μεταφορά ηλεκτρισμού θα συνεχιστεί με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν.

Συμφώνησαν στον καθαρισμό εννέα περιοχών για τις οποίες υπάρχουν υποψίες πως είναι επικίνδυνες και στις δυο πλευρές του νησιού, με στόχο να εργαστούν για μια Κύπρο χωρίς νάρκες, προστίθεται.
Ως χειρονομία καλής θέλησης, ο κ. Ακιντζί μετέφερε την απόφαση της τ/κ πλευράς να επιστρέψει πίνακες Ελληνοκύπριων καλλιτεχνών που παρέμεναν υπό την προστασία της τουρκοκυπριακής πλευράς από το 1974, σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου των ΗΕ.

Παρομοίως ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε στον κ. Ακιντζί την απόφαση της ελληνοκυπριακής πλευράς να δώσει οπτικές και ακουστικές ηχογραφήσεις τουρκοκυπρίων καλλιτεχνών που υπάρχουν στα αρχεία του ΡΙΚ και ανήκουν στην περίοδο πριν το 1963.

Προφανώς ο Ν.Αναστασιάδης δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει τις τουρκικές επιθετικές κινήσεις τόσο στη "νεκρή ζώνη" όσο και γύρω από το νησί...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.