Ο πολύτιμος ρόλος του μπαμπά στην ανατροφή των παιδιών - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Ο πολύτιμος ρόλος του μπαμπά στην ανατροφή των παιδιών


Είναι γεγονός ότι το κύριο βάρος της ανατροφής το σηκώνει η μανούλα. 

Από την άλλη όμως, για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους, ο μπαμπάς δίνει λύσεις στα περισσότερα προβλήματα με ένα μαγικό τρόπο.

Είναι ψύχραιμος: οι μαμάδες έχουν την τάση να φέρνουν την καταστροφή, ακόμα και για το πιο απλό ζήτημα που προκύπτει με το παιδί. Εκεί έρχεται ο μπαμπάς, που είναι συνήθως πιο ψύχραιμος, να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Φοβάται λιγότερο: το δέσιμο της μανούλας με το παιδί είναι πιο ισχυρό, με αποτέλεσμα να φοβάται ότι το παιδί θα πάθει κακό, ακόμα και σε καταστάσεις που δεν προμηνύουν κάποιον κίνδυνο. Μια κατευναστική κουβέντα του μπαμπά είναι αρκετή για να ηρεμήσει τη μανούλα, που αντιλαμβάνεται ότι αγχώνεται υπερβολικά.

Δεν ασχολείται με λεπτομέρειες: αν για τη μητέρα είναι τεράστιο ζήτημα να μη βγει το παιδί από το σπίτι αν φοράει ανάποδα το μπλουζάκι, για τον μπαμπά είναι κάτι απλό που διορθώνεται και σε δεύτερο χρόνο.

Λειτουργεί με διπλωματία: όταν ο μπαμπάς αντιληφθεί ότι το παιδί είναι κάθετα αρνητικό σε κάτι, του δίνει χρόνο και επανέρχεται με άλλον τρόπο, άλλη στιγμή. Αντίθετα, η μανούλα θέλει να γίνει το σωστό εδώ και τώρα!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και οι δύο γονείς είναι απαραίτητοι στην ανατροφή του παιδιού. Και βέβαια όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν σε απόλυτο βαθμό, με την έννοια ότι δε φέρονται όλοι οι μπαμπάδες με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.