Τιμές-φωτιά στα καύσιμα ενόψει πασχαλινής εξόδου -Εως και 2 ευρώ η αμόλυβδη [πίνακας] - UNPOLITICAL

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Τιμές-φωτιά στα καύσιμα ενόψει πασχαλινής εξόδου -Εως και 2 ευρώ η αμόλυβδη [πίνακας]

Οδηγός πληρώνει με χαρτονομίσματα ένα εργαζόμενο σε πρατήριο καυσίμων, την ώρα που εκείνος γεμίζει με καύσιμα ένα αυτοκίνητο

Σε κόστος σχεδόν απαγορευτικό για τους εκδρομείς της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα έχουν φτάσει τα καύσιμα (αμόλυβδη και πετρέλαιο) σε πολλές περιοχές της χώρας, λίγες ημέρες πριν την κορύφωση της μεγάλης εξόδου.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στα νησιά, όπου η τιμή της αμόλυβδης αγγίζει ακόμη και τα 2 ευρώ ανά λίτρο (Σαντορίνη και Μύκονος), αλλά και σε μεγάλες πόλεις όπως τα Χανιά, η Αθήνα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη. 

Αυξήθηκε κατά 16 λεπτά ανά λίτρο η αμόλυβδη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τη Μεγάλη Δευτέρα η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων έφτασε στο 1,639 ευρώ ανά λίτρο.

Πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη τιμή σε επίπεδο ΕΕ, μετά τη Δανία και την Ολλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2019 η μέση τιμή της αμόλυβδης είχε πέσει σχεδόν στο 1,48 ευρώ ανά λίτρο.

Η αύξηση σε διάστημα λίγων μηνών υπολογίζεται στα 15 με 16 λεπτά ανά λίτρο.

To πανελλαδικό δελτίο τιμών καυσίμων για τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019:

To πανελλαδικό δελτίο τιμών καυσίμων για τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019


Πηγή: Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Εκρηκτικές τιμές σε νησιά και πόλεις

Από το δελτίο τιμών καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προκύπτει ότι η αμόλυβδη στη Σαντορίνη φτάνει έως και τα 2 ευρώ το λίτρο (1,976/λίτρο), στην Πάρο το 1,88 ευρώ, στη Μύκονο 1,859 ευρώ/λίτρο, στη Ρόδο 1,839 το λίτρο και στα Χανιά σχεδόν το 1,8 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια στιγμή, στην Πάτρα η ανώτατη τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται στο 1,689 ευρώ το λίτρο, στην Αθήνα 1,672 και στη Θεσσαλονίκη 1,659 ευρώ/λίτρο.

Στα ύψη και το diesel εν όψει πασχαλινής εξόδου

Σε «τσουχτερά» επίπεδα, που ενδεχομένως βάλουν σε δεύτερες σκέψεις του εκδρομείς του Πάσχα, κινείται και η τιμή του πετρελαίου (diesel).

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το ρεκόρ «πιάνει» και σε αυτή την κατηγορία η Σαντορίνη, με τη μέση τιμή του απλού diesel να κυμαίνεται στο 1,606 και την ανώτατη έως και το 1,65 ευρώ το λίτρο!

Ενδεικτικά, τις ημέρες του Πάσχα οι ανώτατες τιμές του diesel είναι: στην Πάρο και τη Μύκονο 1,618, στη Ρόδο το 1,549 ευρώ το λίτρο, στα Χανιά 1,499 ευρώ/λίτρο, στην Πάτρα 1,479, στη Θεσσαλονίκη 1,429 και στην Αθήνα 1,419.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.