Εντυπωσιακές εικόνες: Μέσα σε καλά διατηρημένο τάφο 4.000 ετών! - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Εντυπωσιακές εικόνες: Μέσα σε καλά διατηρημένο τάφο 4.000 ετών!

Αρχαιολόγοι σε αιγυπτιακό τάφο

Μία σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, έναν τάφο 4.000 ετών στη νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου, αποκάλυψαν Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι.

Πρόκειται για έναν καλά διατηρημένο τάφο υψηλόβαθμου αξιωματικού από την πέμπτη δυναστεία. Το εσωτερικό του κοσμούν πολύχρωμα ανάγλυφα και επιγραφές. Ο τάφος σχήματος L αρχίζει με μια μικρή δίοδο που οδηγεί σε έναν προθάλαμο και από εκεί στον πολύ μεγαλύτερο ταφικό θάλαμο, εξήγησαν οι αρχαιολόγοι.

Εντυπωσιακή λεπτομέρεια από τον αιγυπτιακό τάφο
Εντυπωσίασε τους φωτογράφους η κατάσταση του αιγυπτιακού τάφου

Τα ανάγλυφα, μεταξύ άλλων, δείχνουν ότι ο αξιωματούχος που είχε ταφεί εκεί ονομαζόταν Chuwi και φέρεται να έζησε την εποχή της πέμπτης δυναστείας, η οποία βασίλευσε στην Αίγυπτο από το 2500 έως το 2300 π.Χ. Την τύχη να δουν πρώτοι τον ταφικό θάλαμο, μετά τους αρχαιολόγους, είχαν δημοσιογράφοι, αλλά και δεκάδες πρεσβευτές και πολιτιστικοί ακόλουθοι.


Η αρχαιολογική ομάδα είχε ήδη ανακαλύψει αρκετούς τάφους από την Πέμπτη δυναστεία. Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης μια στήλη από γρανίτη με το όνομα της βασίλισσας Σετιμπχορ, που είναι πιθανό να ήταν η σύζυγος του βασιλιά Ντζεκαρε Ισεσις, του όγδοου και προτελευταίου βασιλιά της Πέμπτης Δυναστείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πολίτες θαυμάζουν ευρήματα από τον αιγυπτιακό τάφο
Το εσωτερικό του αιγυπτιακού τάφου
Στο επίσημο άνοιγμα του τάφου προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι και πρεσβευτές
Εντυπωσιακά διατηρημένος ο τάφος

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.