Τους διορίζουν "διαπραγματευτές επί Ελληνικών ομολόγων" και στις ΗΠΑ τους φοράνε βραχιολάκια - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Τους διορίζουν "διαπραγματευτές επί Ελληνικών ομολόγων" και στις ΗΠΑ τους φοράνε βραχιολάκια


Oταν είσαι αριστερός και ξαφνικά μια μέρα ανακαλύπτεις τα πλούσια ελέη του καπιταλισμού γίνεσαι ο καλύτερος συνέταιρος στις BUSSINES στις κομπίνες και στις απάτες. 

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε αυτή την χώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής πλέον και απροκάλυπτα δείχνουν πως διαχειρίζονται τις τύχες ενός ολόκληρου λαού που του πουλάνε το παραμύθι περί εξόδου στις αγορές και για να συμβεί αυτό πρέπει οι μεγάλοι διαχειριστές κεφαλαίων να ψωνίζουν Ελληνικά ομόλογα.

Μια εκ των περιπτώσεων αυτών είναι η παρακάτω υπογραφή του Συντρόφου Χουλιαράκη αυτού του υπουργού της πρώτης φοράς αριστεράς όπου μαζί με τον Στουρνάρα υπογράψανε από κοινού το διορισμό της Merrill Lynch ως ειδικού διαπραγματευτή επί των Ελληνικών ομολόγων.

Η ημερομηνία της απόφασης είναι στις 26/3/2019 δηλαδή 4 μέρες μετά από την ανακοίνωση που έβγαλε η Αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς για πρόστιμο που επέβαλλε στην εν λόγω εταιρεία ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για κομπίνες..
Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου της SEC..και παρακάτω την κοινή απόφαση χουλιαράκη στουρνάρα...Απολαύστε τους 

Washington DC, 22 Μαρτίου 2019 -
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε σήμερα ότι η Merrill Lynch, η Pierce, η Fenner & η Smith Incorporated θα πληρώσουν περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια για να διακανονίσουν τις χρεώσεις για ακατάλληλο χειρισμό των αμερικανικών αποδείξεων (ADR).
Οι ADR - Αμερικανοί τίτλοι που αντιπροσωπεύουν ξένες μετοχές μιας αλλοδαπής εταιρείας - απαιτούν τον αντίστοιχο αριθμό αλλοδαπών μετοχών να κρατηθούν υπό επιτήρηση σε τράπεζα θεματοφύλακα. Η πρακτική της "εκ των προτέρων απελευθέρωσης" επιτρέπει να εκδίδονται ADR χωρίς την κατάθεση αλλοδαπών μετοχών, υπό την προϋπόθεση ότι οι μεσίτες που τις λαμβάνουν έχουν συμφωνία με τράπεζα θεματοφύλακα και ο μεσίτης ή ο πελάτης του κατέχει τον αριθμό των αλλοδαπών μετοχών που αντιστοιχεί στον αριθμό των μετοχών το ADR αντιπροσωπεύει.
Η διαταγή της SEC διαπίστωσε ότι η Merrill Lynch δανειζόταν αθέμιτα τις εκ των προτέρων αποδεσμευμένες ADR από άλλους μεσίτες όταν η Merrill Lynch έπρεπε να γνωρίζει ότι οι μεσίτες - μεσάζοντες που έλαβαν ADR από τους θεματοφύλακες - δεν είχαν στην κατοχή τους τα ξένα μερίδια που απαιτούνται για τη στήριξη αυτών των ADR. Τέτοιες πρακτικές είχαν ως αποτέλεσμα τη διόγκωση του συνολικού αριθμού των διαπραγματεύσιμων χρεογράφων ενός αλλοδαπού εκδότη, οι οποίες οδήγησαν σε καταχρηστικές πρακτικές όπως οι ακατάλληλες ανοικτές πωλήσεις και το αρμπιτράζ των μερισμάτων που δεν έπρεπε να είχαν συμβεί. Η εντολή κατά της Merrill Lynch διαπίστωσε ότι οι πολιτικές, οι διαδικασίες και η εποπτεία της απέτυχαν να αποτρέψουν και να εντοπίσουν τις παραβιάσεις των νόμων περί χρεογράφων όσον αφορά το δανεισμό προγενέστερων ADR από αυτούς τους μεσάζοντες.
Πρόκειται για την ένατη πράξη επιβολής της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εναντίον τράπεζας ή μεσίτη, η οποία απορρέει από τη συνεχιζόμενη διερεύνησή της σχετικά με καταχρηστικές πρακτικές πριν από την απελευθέρωση ADR, η οποία μέχρι τώρα είχε ως αποτέλεσμα νομισματικούς διακανονισμούς άνω των 370 εκατομμυρίων δολαρίων. Πληροφορίες σχετικά με τα ADRs διατίθενται σε ένα δελτίο επενδυτών SEC .
"Συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε υπεύθυνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ασχολούνται με καταχρηστικές πρακτικές ADR", δήλωσε ο Sanjay Wadhwa, Ανώτερος Αναπληρωτής Διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου της Νέας Υόρκης της SEC. "Η δράση μας μεταφέρει το μήνυμα ότι μια οντότητα, όπως η Merrill, δεν μπορεί να αποφύγει την ευθύνη χρησιμοποιώντας έναν άλλο μεσίτη για την απόκτηση δόλιων ADR για λογαριασμό της".
Χωρίς να παραδεχτεί ή να αρνηθεί τα ευρήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Merrill Lynch συμφώνησε να καταβάλει περισσότερα από 4,4 εκατομμύρια δολάρια για την εξουδετέρωση των κερδών που κέρδισαν, καθώς και 724.000 δολάρια σε προειδοποίηση και 2,89 εκατομμύρια δολάρια για συνολική νομισματική ανακούφιση άνω των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η συνεχιζόμενη έρευνα της SEC διεξάγεται από τον Andrew Dean, την Elzbieta Wraga, τον Philip Fortino, τον Joseph P. Ceglio, τον Richard Hong και τον Adam Grace του Περιφερειακού Γραφείου της Νέας Υόρκης και εποπτεύεται από τον κ. Wadhwa.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ: https://www.sec.gov/news/press-release/2019-40


ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.