Το Κτηματολόγιο στέλνει SMS σε 550.000 ιδιοκτήτες ακινήτων -Ταλαιπωρίας συνέχεια - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Το Κτηματολόγιο στέλνει SMS σε 550.000 ιδιοκτήτες ακινήτων -Ταλαιπωρίας συνέχεια

Η θέα από πολυκατοικία της περιοχής του Κολωνακίου προς την Ακρόπολη

«Πρεμιέρα» στις 22 Απριλίου, ανήμερα της Μεγάλης Δευτέρας, θα κάνει η διαδικασία της Προανάρτησης πινάκων, από το Κτηματολόγιο, για τον δήμο Αθηναίων.

Υπολογίζεται ότι η Προανάρτηση των πινάκων και των διαγραμμάτων αφορά πάνω 720.000 ακίνητα.

Κρίσιμη διαδικασία για τις εγγραφές του 2008

Σύμφωνα με τους αρμοδίους, η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς είναι ο μόνος τρόπος διασφάλισης ότι τα δικαιώματα που δηλώθηκαν θα εγγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές περιπέτειες και ταλαιπωρία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», κατά το στάδιο της προανάρτησης οι 550.000 ιδιοκτήτες των παραπάνω ακινήτων -που έχουν δηλώσει 1.250.000 δικαιώματα το 2008- εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη.

Ερχονται SMS και email από το Κτηματολόγιο

Ο Γιώργος Δημητρίου, εκ των στελεχών του Κτηματολογίου και συντονιστής της κτηματογράφησης της Αθήνας, δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ότι ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν ενημερωτικά SMS και email για την έναρξη της διαδικασίας. 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και ελεγχθεί από τον ανάδοχο, όπως χαρακτηρίζεται το Κτηματολόγιο, θα αναρτηθούν σε μια πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου.

Πώς γίνεται η επικαιροποίηση στο Κτηματολόγιο μέσω της Προανάρτησης

Η Προανάρτηση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ιστοσελίδας του Κτηματολόγιου www.ktimatologio.gr.

Από τον ίδιο ιστότοπο (www.ktimatologio.gr) θα γίνεται και η ενημέρωση για το κόστος της διαδικασίας κτηματογράφησης.

Οι ενδιαφερόμενοι και υπόχρεοι για την Προανάρτηση θα μπαίνουν στο σύστημα καταχωρίζοντας τους κωδικούς του TaxisNet και, με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία των εμπράγματων δικαιωμάτων που τους αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων, ώστε να επαληθεύουν την ορθότητά τους στις εγγραφές του Κτηματολογίου.

«Αυλαία» στις 22 Ιουνίου 2019

Η εφαρμογή για την Προανάρτηση στο Κτηματολόγιο θα ανοίξει στις 22 Απριλίου 2019 ενώ -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- θα ολοκληρωθεί, με το κλείσιμο της σχετικής πλατφόρμας, στις 22 Ιουνίου 2019. 

Μόλις ολοκληρωθεί η Προανάρτηση και η επαλήθευση των εγγράφων και αιτημάτων επανεξέτασης στοιχείων, κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει σε επόμενο στάδιο η διαδικασία της Ανάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.