120 δόσεις: Οι 2 διατάξεις που καίνε -Για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

120 δόσεις: Οι 2 διατάξεις που καίνε -Για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών

Αποτέλεσμα εικόνας για 120 δόσεις

Πέρα από τις αποφάσεις, που θα λάβει το υπουργείο Οικονομικών για τους μικρομεσαίους και τα λοιπά νομικά πρόσωπα, όσοι προτίθενται να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων για να «ξεφορτωθούν» τα χρέη τους, θα πρέπει να έχουν κατά νου δύο διατάξεις, που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Αρθρο 104, στοιχείο γ: «αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων. Η αναστολή αυτή δεν ισχύει για κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες, τα αποδιδόμενα όμως ποσά από αυτές λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της ρύθμισης, εφόσον δεν πιστώνονται διαφορετικά κατά τις κείμενες διατάξεις. Αν ο οφειλέτης απολέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται».

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι αν σε κάποιο φορολογούμενο έχει γίνει κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού για χρέη στην εφορία, αυτή η κατάσχεση παραμένει ακόμα και μετά από την υπαγωγή στις 120 δόσεις, αλλά τα ποσά από την κατάσχεση συνυπολογίζονται στο ποσό της δόσης.

Αρθρο 105: «Το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής που του χορηγήθηκε α) να εγγράφει υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη».

Αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να προχωρήσει σε πλειστηριασμό για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση, αλλά μπορεί να εγγράψει υποθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.