Χρυσή Αυγή: Στην επιτροπή δεοντολογίας ο Τσίπρας για τις δωρεάν διακοπές στην υπερπολυτελή θαλαμηγό - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019

Χρυσή Αυγή: Στην επιτροπή δεοντολογίας ο Τσίπρας για τις δωρεάν διακοπές στην υπερπολυτελή θαλαμηγό


Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε δια του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Παππά αίτημα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας να παραπεμφθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην αρμόδια επιτροπή για την αποδοχή ωφελήματος άνω των 200 ευρώ, την παραχώρηση δηλαδή υπερπολυτελούς θαλαμηγού από γνωστό εφοπλιστή για τις διακοπές του.

Ακολουθεί ολόκληρο το αίτημα όπως κατατέθηκε: 

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Κουράκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πρόεδρο Βουλής κ. Βούτση

ΑΙΤΗΜΑ

Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα με το άρθρο 4 παρ. 1: «Οι Βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση ή η χρηματική αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής ασκήσεως των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Χρηματική αξία μεγαλύτερη των 200 ευρώ θεωρείται, κατά τεκμήριο και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας».

Εξάλλου, κατά το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του ίδιου άρθρου, δώρα ή ωφελήματα των οποίων η χρηματική αξία ξεπερνά τα 200 ευρώ καταχωρίζονται με ειδική αιτιολογία του Βουλευτή σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στην αρμόδια γραμματεία.

Επειδή, μετά την δημόσια και αφοπλιστική ομολογία της κ. Παναγοπούλου ότι ΔΕΝ φιλοξένησε αλλά παραχώρησε-μαζί με το προσωπικό της-τη θαλαμηγό στην οποία έκανε διακοπές τον Αύγουστο του 2018 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επειδή η χρήση της θαλαμηγού-όπως και κάθε ωφελήματος-αποτιμάται σε χρηματική αξία που υπερβαίνει κατά πολύ τα 200 ευρώ και σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών στις ναυλώσεις αγγίζει τα 150.000 ευρώ.

Επειδή από τις αδιάψευστες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τον Πρωθυπουργό και Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ να διάγει πολυτελείς διακοπές και από την αφωνία της κυβέρνησης που εμμέσως παραδέχεται την γνησιότητά τους, τεκμαίρεται ότι το υλικό ωφέλημα ή παροχή έλαβε χώρα.

Επειδή δεν υφίσταται καμία καταχώρηση στο βιβλίο της γραμματείας, ως όφειλε, με το ύψος της παροχής και την ειδική αιτιολογία που απαιτείται, από τον Πρωθυπουργό.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Να παραπεμφθεί η υπόθεση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή στις προθεσμίες του άρθρου 8 παρ. 1, προκειμένου να επιβληθούν στον Αλέξη Τσίπρα τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα της παρ. γ του ίδιου άρθρου εναντίον του.

Σε περίπτωση με συμμόρφωσής σας προς τα ανωτέρω, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, ειδικά δε για τις διατάξεις περί παράβασης καθήκοντος.

Χρήστος Παππάς, Βουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής, Μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.