Τέλειοι γονείς δεν υπάρχουν! - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Τέλειοι γονείς δεν υπάρχουν!

Σχετική εικόνα

Κάθε γονιός ονειρεύεται να τα κάνει όλα σωστά στα θέματα που αφορούν το παιδί, όμως πρόκειται για κάτι ουτοπικό. Για ποιους λόγους το λέμε αυτό και πώς θα καταφέρετε να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό σας; Ουσιαστικά τέλειος είναι ο γονιός που δίνει όλο του το είναι για το σωστό μεγάλωμα του παιδιού, που το έχει ως πρώτη προτεραιότητα. Όχι εκείνος που δεν κάνει λάθη, γιατί πολύ απλά τέτοιος δεν υπάρχει. Αναρωτηθείτε μήπως απλά δεν έχετε τον έλεγχο της κατάστασης, αναφορικά με την ανατροφή του παιδιού. Μήπως δηλαδή το παιδί είναι παραμελημένο, δεν έχετε σαφή εικόνα από τη ζωή του, δε σας κάνει κοινωνούς των προβληματισμών του και όλο αυτό σας δημιουργεί ανασφάλεια. 

Μήπως λοιπόν να έρθετε πιο κοντά με το παιδί αντί να ψάχνετε την τελειότητα στο ρόλο σας; Αν ονειρεύεστε να γίνετε τέλειοι γονείς, με την έννοια της αποφυγής λαθών, σίγουρα δείχνει ότι δεν έχετε βρει εσωτερική ισορροπία και δεν έχετε αποδεχθεί τις δυνατότητές σας. Στην ανατροφή δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας, οπότε αποφύγετε να εφαρμόζετε άκριτα συμβουλές άλλων γονιών, οι οποίοι θεωρείτε ότι είναι πιο κοντά σε αυτό που έχετε στο μυαλό σας ως πρότυπο τέλειου γονιού. Ούτε αυτοί είναι τέλειοι και, σε κάθε περίπτωση, κάθε παιδί είναι διαφορετικό, το ίδιο και οι γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.